dissabte, 11 d’octubre del 2014

Declaració del Partit Comunista de Bolívia (m-l-maoista)

El Partit Comunista de Bolívia (Marxista-Leninista-Maoista), ha aprovat en la seva última reunió plenària del seu Comitè Central, realitzada a la ciutat de la Pau, el dia 13 de setembre de 2014, la següent declaració política:

Lluita intransigent CONTRA LA DRETA REACCIONÀRIA, NEOLIBERAL, pro imperialista I saquejadora
* La dreta reaccionària, pro imperialista, neoliberal i saquejadora no pot oferir res al país, sinó més dependència econòmica, submissió política, més pobresa i abandó de la salut i l'educació. Major corrupció i saqueig dels nostres recursos naturals.
* Els tres candidats, Samuel Doria Medina, Jorge Quiroga i Juan del Granado són actors del nefast passat neoliberal, alienador i ant inacional. Els comunistes-maoistes els combatrem sense quarter, no solament en la campanya electoral sinó de manera permanent i sistemàtica.
* No van fer res del que ara reclamen per fer, sinó que van destruir el poc que van trobar l'Capitalisme d'Estat.
* Samuel Doria Medina ha de respondre de l'alienació de les empreses de l'Estat, el seu sobtat enriquiment i els seus vincles amb l'Ós Chavarría (Narcotràfic).
* Juan del Granado ha de respondre pel seu suport a la capitalització i totes les seves conseqüències, a més de la seva aliança amb Goni i del seu interès d'aliar-se amb els feixistes i separatistes de Rubén Costas. Per què no va arribar a la reunió de la direcció del MIR que va ser massacrada per García Meza?
* Tuto Quiroga ha de respondre de la seva adscripció política i ideològica al feixisme banzerista, masacrador d'obrers i camperols i de tota la seva intervenció en els governs neoliberals i les seves polítiques saquejadores.

SOM PART DEL PROCÉS I LA SEVA AMPLIACIÓ AL SOCIALISME
* Donem suport al govern d'Evo Morales, perquè som actors del procés i lluitem per al seu aprofundiment al socialisme.
* En salut recolzem els esforços del govern per enfortir la infraestructura sanitària del país i augmentar els recursos humans en el sub sector públic.
* Compartim la seva política exterior antiimperialista i revolucionària.
* Donem suport amb tota energia, la denúncia del sionisme feixista i el suport a Palestina i la lluita de tots els pobles del món pel seu alliberament. Saludem l'expulsió de la DEA, l'ambaixador ianqui i d'ONG al servei de l'imperialisme.
* Compartim, donem suport i saludem l'adscripció de Bolívia i la participació com a protagonista del president Evo Morales a l'ALBA, UNASUR, CELAC, Banc del Sud, G-77 i implementació del "SUCRE".
* Compartim les seves polítiques socials (bons, rendes, tarifes diferenciades, fons solidari) i de defensa i industrialització dels recursos naturals (minerals i hidrocarburs).
* Compartim les polítiques de llarg termini (agenda 2025), per eradicar la pobresa extrema, dotar de serveis bàsics a tota la població i protegir a la gent gran, dones, nens i joves.
* Compartim les seves polítiques i obres d'infraestructura (camins, ponts, aeroports, preses, centrals elèctriques, obres esportives i culturals).
* Compartim la seva política marítima i la demanda al tribunal de l'Haia.
* Compartim i donem suport al intransigent lluita del president Evo Morales contra la corrupció.

LES NOSTRES OBSERVACIONS I CRÍTIQUES REVOLUCIONÀRIES
* No compartim que en l'economia plural, totes les formes de propietat tinguin la mateixa importància, això significa mantenir el capitalisme.
* En l'àrea de salut, critiquem que fins ara, se segueixi aplicant la política de focalització, pròpia del passat neoliberal, mantenint la major part de la població boliviana sense protecció social en salut. Critiquem que se segueixi mantenint la fragmentació i segmentació del sistema sanitari de Bolívia i la seva conseqüència: la discriminació i desigualtat en salut.
* Critiquem al govern el mantenir el sistema de capitalització individual de les pensions que generarà un nombre creixent de jubilats amb rendes miserables.
* Critiquem l'espera a la nacionalització dels ferrocarrils, que actualment en el seu tram occidental beneficia interessos privats i xilens.
* Advertim al govern i al president Morales el perill de mantenir i en casos promoure coneguts reaccionaris neoliberals en llocs clau de l'administració pública, així com el d'atraure militància adenista (feixista), d'altres partits neoliberals ja candidats de dreta per augmentar la votació. Avui se sumen a Santa Creu, en un acord amb Carlos Romero, falsos marxistes-leninistes, en realitat expulsats del nostre partit, per abandonar els nostres principis i participar activament en governs i partits neoliberals, (MNR, ADN i MIR) com a mestres de l'oportunisme i del transfuguisme, elements desqualificats i expulsats també d'organitzacions de colonitzadors i de la Universitat Gabriel René Moreno, per comprovada corrupció. Ara pretenen camuflar les seves malifetes enganyant una mica informat ex Ministre de Govern. Repudiem aquest fet amb vehemència. Hi ha sumes que resten, a més de manifestar una profunda manca de principis dels que protagonitzen semblants incorporacions. Evo Morales no necessita d'aquests "aliats" ni dels seus vots.

LES NOSTRES PROPOSTES PROGRAMÀTIQUES PER APROFUNDIR EL PROCÉS AL SOCIALISME
* Només una estructura política coherent, lliure de trànsfugues i oportunistes, almenys en la seva direcció pot aprofundir l'actual procés.
* Només la propietat estatal com a forma rectora de l'economia permetrà avançar en la planificació econòmica avançar cap a la propietat social de tot el poble bolivià i el socialisme.
* Exigim la promulgació prioritària de l'avantprojecte de llei "Per la revolució de la salut pública universal i gratuïta", presentada per les organitzacions del Pacte d'Unitat.
* Implantar novament el sistema de repartiment, amb aportació tripartit i un augment en l'aportació del treballador, per millorar substancialment les rendes dels jubilats. Eliminació del sistema de capitalització individual.
* Nacionalització dels ferrocarrils (Xarxes oriental i occidental. Planificació del corredor bioceánico ferroviari.
* Majors inversions públiques en ciència, tecnologia i innovació i la creació d'Instituts d'Investigació de l'Estat.
* Exigim resultats en la investigació i recuperació de fortunes per a l'Estat, d'ex governants civils i militars que van saquejar els recursos públics, el nostre patrimoni industrial, serveis i els recursos naturals.
* Creació de l'empresa nacional del comerç exterior (importacions i exportacions).
* Aconseguir mitjançant compra de la majoria accionària d'empreses estratègiques privades, aprofundir l'hegemonia de la propietat estatal en transició a la propietat social de tots els bolivians.
El nostre Partit, conseqüent amb la seva línia política No exigeix ​​res a canvi! de la nostra activa participació i treball revolucionari en l'aprofundiment del procés al socialisme. La nostra conducta i convicció revolucionàries s'han provat en tota una vida de lluita.

Els marxistes-leninistes-maoistes votarem per Evo Morales a les eleccions del 12 octubre 2014

Federico Escobar Zapata (1923-1966) dirigent sindicalista bolivià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada