divendres, 24 de juliol del 2015

Assassinada una militant del DHKP-C






L'execució extra judicial s'ha produït aquest matí a mans de la policia turca en el marc d'una gran operació que ha implicat 5.000 agents repressors. Oficialment dedicada a capturar membres de l'organització islamista retrògrada Estat Islàmic la realitat ha estat una altra. De les 300 persones detingudes quatre cinquenes parts formen part d'organitzacions socials kurdes o de l'esquerra turca.

A un pis d'Istanbul ha estat on  la policia ha assassinat a Günay Özarslan, una jove a qui acusen de ser membre de l'organització il·legalitzada Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C, Partit Revolucionari per a l'Alliberament del Poble-Front). Aquest moviment és seguidor de la teoria de la Millî Demokratik Devrim (Revolució Nacional Democràtica, MDD) turca, una doctrina eclèctica entre el maoisme i el kemalisme. Segons la policia estava preparant-se per una acció suïcida sense cap prova. Tot apunta a que ha estat cosida a trets sense motiu.  

Aquest vespre hi ha manifestacions a ciutats turques. Al barri de Gazi, a Istanbul, hi ha enfrontaments amb la policia (veure vídeo). També a la ciutat de Brussel·les hi ha una protesta a l'ambaixada turca.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada