dilluns, 10 d’agost del 2015

Un grup maoista i DHKP-C reivindiquen atacs a Istanbul

A primera hora de la matinada amb un atac suïcida contra una comissaria, la de Sultanbeyli, a Istanbul que ha quedat destruïda. Han mort dos militants revolucionaris i un policia. El grup maoista Halk Savunma Birliği (HBS), les forces de defensa popular, hauria reivindicat l'atac sense donar la identitat dels militants. No és la primera acció de la nova formació. El 25 de març va posar una bomba a la revista islamista Adımlar també a Istanbul, vinculada al grupuscle fonamentalista İBDA-C. El passat 8 d'agost va atacar a trets un coronel retirat a Istanbul.




El Partit Revolucionari de la Llibertat Popular- Front (DHKP-C, Devrimci Halk Kurtulus Partisi-Cephesi), el més important de tots els grups de dissidència social turca, ha reivindicat una acció d'avui a Istanbul.  Unes hores més tard un escamot ha atacat el consolat dels EUA a la ciutat. Ha quedat ferida la militant Hatice Asik que ha estat detinguda. DHKP-C ha reconegut que era una de les seves militants.



El Front afirma que les accions són en resposta a les gairebé 100 detencions de les darreres setmanes per part de les forces repressives turques. Incloent-hi l'assassinat extra judicial de la seva militant Günay Özarslan. També a la col·laboració amb l'imperialisme dels EUA cedint la base turca a Incirlik. La doctrina del DHKP-C és nacionalista i anti imperialista. Així afirma que "la lluita continuarà fins que l'imperialisme i els seus col·laboradors abandonin el nostre país i cada part del nostre territori sigui alliberada de les bases americanes".

NOTA: El 11 d'agost la branca armada del PKK es va atribuir l'acció de Sultanbeyli, donant els noms dels tres atacants pel que la reivindicació d'Halk Savunma Birliği (HBS) ha perdut tota credibilitat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada